Concert Vaya Con Dios la Bucuresti

Concert Vaya Con Dios la Bucuresti

Vaya Con Dios au inclus Romania in Turneul de Adio, astfel ca la mijlocul lunii martie 2013 ne vom bucura de un concert deosebit.

Friday, 4 January 2013

0 comentarii


Vaya Con Dios revine in luna martie a anului viitor la Bucuresti, pentru ultima reintalnire cu fanii! Un mix de lounge frantuzesc, melancolie languroasa si ardoare tipica stilului gipsy pentru o seara perfecta, live la Sala Palatului, pe 15 martie 2013.

Vaya Con Dios isi anunta retragerea printr-un megaturneu, “Farewell Tour”, care-i va aduce pe belgieni pentru ultima oara la Bucuresti in primavara anului viiitor. Dupa succesele inregistrate in 2009 la Sala Palatului din Capitala (spectacol tinut cu casa inchisa), si in 2010 (club Fratelli, show de asemenea sold-out), ambele la invitatia Events, Dani Klein si colegii sai de trupa au decis sa revina in Romania in cadrul ultimului lor turneu international, prin care-si iau adio de la fani. Trupa incheie astfel 27 ani de cariera glorioasa. Vaya Con Dios este actualmente cea mai cunoscuta trupa belgiana. Hituri precum What’s a Woman, Puerto Rico, sau Neh Na Na Na se aud constant pe toate posturile de radio; turneele trupei au traversat globul din Rusia pana in Angola. Belgia a emis in 2008 o serie de timbre postale “Vaya con Dios”, cu imaginea solistei Dani Klein. In total, trupa a inregistrat pana acum vanzari ce depasesc 7 milioane de albume si 3 milioane de single-uri.

“Vaya Con Dios a inventat un stil, pe care multi au incercat apoi sa-l copieze. Cunosc aceasta trupa de foarte multa vreme, se numara printre cei mai mari inovatori din istoria muzicii, astfel ca spectacolul de la Bucuresti, care face parte din turneul lor de adio, trebuie vazut obligatoriu” spune Liana Stanciu, Magic FM.

Povestea Vaya Con Dios a inceput in Belgia acum mai bine de douazeci de ani. Anii ’80 reprezentau epoca la care vocea solistei Dani Klein putea fi auzita in diverse spoturi radio sau in cluburi obscure, alaturi de trupa indie Arbeid Adelt. O epoca la care succesul se lasa asteptat. Pana cand Dani Klein, alaturi de chitaristul Willy Lambregt si contrabasistul Dirk Schoufs hotarasc sa puna bazele unei noi trupe. Impartaseau aceleasi gusturi muzicale: jazzul, opera si muzica gypsy… genuri nu foarte apreciate in acea vreme la Bruxelles. Noua trupa se numea Vaya Con Dios (“Du-te cu Dumnezeu”), nume provenit din limba spaniola, preluat dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami. Cei trei nu aveau planuri marete de viitor – isi propunea pur si simplu sa vada cum suna atunci cand amesteci rockul cu ritmurile latine, blues-ul, flamenco-ul si sansonetele.

Cu albumul “Night Owls” din 1990, Vaya Con Dios ajunge sa vanda milioane de albume. Influentele spaniole s-au resimtit din plin pe primele doua albume ale trupei, ce contineau piese devenite hituri in intreaga lume: “Puerto Rico”, “Don’t Cry For Louie”, “Nah neh nah”. Muzica lor era o adevarata gura de aer proaspat in comparatie cu mainstream-ul anilor `80: avea culoare, soul, pasiune si fler. Vocea lui Dani parea desprinsa din alte filme: cantareata de blues sau diva din Detroit, nicidecum o femeie cu capul pe umeri din Bruxelles.

Sub presiunea celebritatii, insa, trupa incepe sa se destrame. Willy Lambregt paraseste trupa; Dirk Schoufs, partenerul lui Dani de scena si de viata, pleaca de asemenea din Vaya Con Dios si moare la scurt timp. Devastata, Dani isi strange fortele si lanseaza solo tulburatorul “Time Flies”, urmat de un alt album la fel de melancolic, “Roots & Wings”. Dupa care se asterne o tacere indelungata, pauza in care isi reface fortele, petrece timp cu prietenii si familia, calatoreste foarte mult, isi cumpara o casa in Andaluzia, studiaza psihanaliza, psihologia si literatura si chiar se inscrie la universitate.

Reintoarcerea la muzica se produce in 1999, cu albumul “Purple Prose”, si apoi, si mai hotarat, in 2004 cu “The Promise”, care include hiturile „Je l’aime, Je l’aime” si “Don’t Deny”. In 2006 este lansat cel mai semnificativ album al trupei, “The Ultimate Collection”. El recompune istoria celei mai cunoscute trupe belgiene, care si-a mentinut popularitatea, de-a randul anilor, in randul a milioane de fani europeni. Urmeaza, in 2007, “Comme On Est Venu”, un album integral in limba franceza.

Pe 15 martie, accesul in sala va fi permis incepand cu ora 19.00, iar spectacolul va incepe la ora 20.00. Biletele intra in vanzare incepand de maine, 7 noiembrie, si sunt disponibile la preturile de 120, 150, 190, 250 si VIP 300 de lei, in functie de distanta fata de scena. Tichetele se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

10 + 7 =