A inceput Turneul National Stradivarius

Aparitia viorii Stradivarius Elder-Voicu in viata violonistului Alexandru Tomescu a insemnat o noua serie de provocari muzicale si personale. Inaugurase inca din anul 2006 alaturi de Romanian Piano Trio primele turnee de muzica clasica sustinute exclusiv din fonduri private.

Tuesday, 8 May 2012

0 comentarii


Incredintarea viorii Stradivarius in 2007 de catre Ministerul Culturii si Cultelor l-a determinat sa isi propuna ca acest instrument fabulos sa fie restituit romanilor pentru ca sunetul sau sa bucure cat mai multi iubitori de frumos din toate colturile tarii.

Alexandru Tomescu canta cu tot sufletul pentru oameni, copaci sau cladiri. Canta in sali mari si mici, canta la metrou sau pe strada, canta pentru a ajuta categorii defavorizate, canta pentru a schimba ceva. Despre schimbare este vorba si in Turneul Stradivarius Obsesii, care va incepe in 7 mai 2012 la Brasov si se va finaliza in 29 mai 2012 la Bucuresti, dupa un periplu care cuprinde 16 orase din tara: Brasov, Targu Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Pitesti, Galati, Tulcea, Constanta, Focsani, Bacau, Iasi, Botosani si Bucuresti.

Inca de anul trecut, proiectul acesta a inceput sa se indrepte catre noi orizonturi, alaturand muzica si filmul: 24 de Capricii de Niccolò Paganini si 24 de scurt-metraje, intr-un spectacol fara pauza, in 15 orase din Romania. Anul acesta combinatia “obsesiva” este muzica si teatrul non-verbal. Alexandru Tomescu a cutezat sa modifice obisnuinte impamantenite de secole in lumea muzicala si sa asocieze unui repertoriu valoros – Integrala Sonatelor pentru vioara solo de Eugène Ysaÿe – o creatie din zona teatrului non-verbal, construita special de actorii Ana Pepine si Paul Cimpoieru pentru aceasta muzica. Conceptul acesta sincretic se regaseste in toate elementele spectacolului, de la afisul desenat de Catalin Precup si Mihai Bancila, la programul de sala care imbie cu aceleasi desene sugestive si cu texte poetic ticluite de Alexandra Condrut.

Bilete se pot gasi in reteaua vreaubilet.ro, in magazinele Unirea Shopping Center, Euro GSM si Inmedio din Bucuresti, dar si la casieriile institutiilor care vor gazdui spectacolul.

Articole similare

  • Nu sunt articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

10 + 2 =