O noua scena si nume noi la B’ESTFEST Summer Camp

Au mai ramas doar patru zile pana la debutul festivalului B'ESTFEST Summer Camp. Iar organizatorii vin cu o surpriza, o scena dedicata in exclusivitate trupelor romanesti aflate la inceput de drum: Future Heroes !

Monday, 27 June 2011

0 comentarii


Inainte de a va prezenta programul scenei si mai ales trupele care intra la categoria Future Heroes, va mai aducem la cunostinta si faptul ca trupa Travka nu va mai canta pe 2 iulie. Locul ei va fi luat de Robin and the Backstabbers, o trupa recunoscuta pentru piesele “Vanatoare Regala”, “Iguana facatoare de minuni”si “Soare cu dinti”, o trupa despre care putem spune ca e o sursa instabila, imprecisa si imprevizibila de zgomot a carei eficienta si randament variaza in functie de factori necunoscuti care pot sau nu sa includa pretul corzilor de chitara.

1 iulie 2011
Sonichouse
Trupa este formata din Viky RED (vocal, keyboards), Kotto (chitara), R2 (bass) si G-San (tobe), cei patru membri cunoscandu-se in cadrul trupei Morandi, fiecare dintre ei colaborand de-a lungul timpului si cu numerosi alti artisti romani. Viziunea comuna asupra muzicii i-a determinat sa puna bazele propriului proiect, abordand genuri precum electro pop, funk si disco.

Goodbye to Gravity
Andrei Galut, castigatorul editiei 2008 a concursului Megastar si-a unit fortele cu trei dintre membrii de heavy metal Thunderstorm si au pus bazele unui proiect metal intitulat Goodbye to Gravity. Cei patru lucreaza in prezent intens la primul album.

Butterflies in my stomach
Butterflies in my stomach este una dintre cele mai cunoscute tinere trupe de nu-jazz, funk si acid jazz din Romania. Formatia prezentata de BBC Romania drept una dintre putinele trupe care promoveaza acid-jazz-ul la noi, a fost selectata printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, in urma unui concurs initiat de Sony si publicatia Billboard in anul 2006. Formata din 6 artisti talentati, Butterflies in My Stomach a avut numeroase concerte in tara dar si aparitii la cateva dintre cele mai cunoscute festivaluri autohtone, precum Stuffstock, Fan Fest, Peninsula si NewJazz.

Toulouse Lautrec
Fara indoiala, Toulouse Lautrec este una dintre revelatiile anului, trupa care incet dar sigur, si-a facut loc in topurile iubitorilor de alternative, dezvoltand un sound original si manuind la fel de elegant versurile in limba romana, engleza, si uneori chiar franceza. Dupa succesul primelor piese, “Te Spun” si “Yesman” care au recorduri de vizualizari pe youtube, fiind totodata doua dintre cele mai fredonate piese ale momentului, cei trei membrii ai trupei, Apartman (chant & guitarre), Dizzy (basse & chant) si Greenman (batterie), se pregatesc intens de lansarea albumului de debut ce se va numiHeroes.

2 iulie 2011
Electric Fence
Trupa Electric Fence a fost infiintata la inceputul anului 2009 de catre Elena Vasile si David Ciente. Infiintarea consta practic in redenumirea proiectului Raza si reorientarea in plan muzical. Au aparut in portofoliu circa 13 piese, toate in limba engleza, cu un succes relativ mare pe site-uri cu specific muzical din Europa. Dupa mai multe schimbari de componenta, trupa a inceput sa colaboreze cu Alexandru Misu si Vlad Todor, in concertele live fiind adesea insotiti de Radu Moldovan de la trupa Partizan.

Antartica
Antarctica se vrea o noua stare de spirit: sound-ul formaţiei isi gaseste inspiratia in noul val al synthetic pop-ului anilor ’80 si in new wave. Cei doi componenti, Delia Opran si Ciprian Lemnaru, au colaborat inainte de a pune bazele trupei la un alt proiect, numit Insound.

Mes Quins
Mes Quins este formatie synth pop din Bucuresti, infiintata in 2008 de actorul si scriitorul Silviu Gherman si Ovidiu Chihaia. Mes Quins au sustinut numeroase concerte in cluburile bucurestene, au deschis pentru formatii consacrate ale scenei indie, precum Noblesse Oblige, Handsome Furs, Kissogram si Thieves Like Us, au participat la Festivalul Watumi de la Brasov, in 2009, si la Liveland Festival, un an mai tarziu.

Sensor
Recunoscuti pentru abordarea originala a mai multor genuri muzicale precum Electro, Rock, Breakbeat, Drum’n’bass, Jazz cat si prin si setup-ul lor neconventional, SENSOReste una dintre cele mai surprinzatoare trupe live de la noi. Formata din Paul Ilea (producator, solist vocal si percusionist), Alexandru Negara (percutie si clarinet), trupa a pus in scena alaturi de numerosi muzicieni colaboratori show-uri originale, imbinand muzica cu teatrul si pantomima intr-o diversitate impresionanta de genuri muzicale.

3 iulie 2011

Tunesinourheads
Tunesinnaourheads fuzioneaza cateva stiluri distincte, de la funk la punk, de la raggae si dance hall la rock si heavy metal, drum and bass, jazz si bossanova. Nevoia de a antemiza, ca si melodicitatea exagerata, sunt fructul colaborarii unui textier bombastic si a unui compozitor inventiv, iar aceasta formula, abordata apoi de un grup cu trei chitaristi autisti, un basist groovy, un pianist lenes si un tobosar coleric − care printr-o coincidenta sunt frati − creeaza o vibratie aparte in scena autohtona a rockului alternativ bucurestean.

Zeppelin si Praetor
Singurul dirijabil din zona Hip-hop, Zeppelin vede tot si nu spune nimic ignorantilor, dar initiatii il stiu deja din EP-ul “Fara Parasute” si single-ul “Toata Ziua”. Pilotat cu dibacie de Serafim, Ortega si Koma, marele balon de fier va pluti in B’ESTFEST PARK imprastiind voie buna si veselie in aer. Pe scena, cei trei membri ai trupei ii vor avea alaturi de Praetor si DJ Undoo. Praetor, membrul Veritasaga intors de pe plajele Australiei, a lansat la finele anului trecut albumulNomad, un album matur si sincer. Maestrul placilor de pick-up,DJ Undoo taie si zgarie cu o precizie de metronom, de pe vremurile bune ale Electrecordului.

TiPtiL
Bagajul muzical al trupei are greutate adunata din experienta muzicala variata a fiecaruia dintre membrii sai. Funk, jazz, drum’n’bass, dance, raggae, alternativ, post punk, impreuna in aceeasi interpretare, impletite cu vibratii pozitive – cam asa va imbie trupa TiPtiL sa-i ascultati. TiPtiL inseamna: Raluca Staicu (voce), Adina Dura (voce), Bujor Stoicovici (chitara bas, contrabas), Ciprian Moisescu (tobe) si Cretu (chitara).

Blue Nipple Boy
Povestea Blue Nipple Boy a luat nastere la inceputul anului 2010, cand chitaristul trupei, Catalin Boltasu, a avut initiativa de a infiinta formatia alaturi de cativa colegi ce activau la vremea respectiva in alte proiecte. Dupa mai multe schimbari de componenta, trupa a ajuns la formula actuala: Adrian Carciova (voce), Catalin Boltasu (chitara), Adrian Neacsu (bass), Gabriel Balasa (percussion) si Alexandru Alexe (tobe). Dupa numeroase concerte sustinute prin cluburile bucurestene, Blue Nipple Boy a lansat clipul piesei ”Bear Comes Naked, vara aceasta urmand o noua premiera pentru membrii trupei, respectiv primul show sustinut in cadrul B’ESTFEST.

Articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

8 + 1 =