Liderul trupei Taxi s-a autodenuntat pentru plagiat

In urma cu cateva zile, trupa Taxi a lansat videoclipul "Non Sop", o continuare a celebrei "Cele doua cuvinte", insa evenimentul a fost umbrit de o acuzatie de plagiat.

Saturday, 10 December 2011

0 comentarii


Inca din ziua lansarii, piesa „Non Stop” a trupei Taxi a facut senzatie pe Internet. Sute de mii de afisari s-au strans in doar cateva zile de la postare, insa avalansa de curiosi nu a fost neaparat un lucru bun. Unul dintre acestia a lansat o ipoteza cat se poate de intemeiată: refrenul single-ului ar fi plagiat dupa melodia unei trupe rusesti de prin anii ’70.

Afirmatiile acuzatoare i-au socat pe membrii trupei, iar Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a socat, la randul sau, intreaga piata muzicala dupa ce s-a autodenuntat la Uniunea Compozitorilor, gest prin care, spune muzicianul, a vrut sa isi demonstreze nevinovatia.

In urma autodenuntului s-a intrunit o comisie care a analizat cazul. Concluzia specialistilor a fost ca asemanarea este una pur intamplatoare si nu se pune problema de plagiat.

Comisia a analizat cele doua piese si a ajuns la urmatoare concluzie: “in afara asemanarii a trei masuri, pe care o considera intamplatoare, constructia operelor muzicale este total diferita, neputandu-se consitutui intr-un subiect de plagiat” – extras din Procesul Verbal al Comisiei Profesionale din cadrul UCMR-ADA din 07.12.2012.

Asculta pe musicvideo cele doua piese.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

Articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

1 + 6 =