La Multi Ani Victor Socaciu

Interpretul de muzica folk, Victor Socaciu, implineste astazi 58 de ani.

Friday, 14 January 2011

0 comentarii


Interpretul de muzica folk, Victor Socaciu, implineste astazi 58 de ani.

Victor Socaciu (n. 14 ianuarie 1953, Brașov), este un cantautor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune și parlamentar.

Discografie
1981 – “Roata” (LP)
1983 – “Căruța cu flori” (LP)
1985 – “Drumuri paralele” (Angela Ciochină) (LP)
1987 – “Viața – iubirea cea dintâi” (LP, MC)
1989 – “Colindul mâinilor” (Single)
1994 – “Mi-e dor să mai merg la un ceai” (Single)
1995 – “Ceasul iubirii” (CD)
1997 – “Cântecele Ceaiului de la ora 5” (CD)
1998 – “Lângă inima îmi stai” (CD)
1999 – “Best of” (CD, MC)
2000 – “Cântece naționale” (CD, MC)
2001 – “Condiția umană” (CD, MC)
2002 – “Mama lor” (CD, MC)
2002 – “Pur și simplu – Surorile sus” (CD, MC)
2003 – “Anotimpul nesfârșit – Surorile sus” (CD, MC)
2003 – “Best of – 30” (CD, MC)
2005 – “Folk Collection – Omul cu o chitară” (CD)
2006 – “Lasă-mi vara” (CD)
2008 – “În fiecare zi” (CD)
2010 – “Iedera” (CD)

Activitate muzicală
Cantautor 1978 – Absolvent al Facultatii de Electromecanica – inginer
1969 – Urmeaza cursurile de ghitara clasica la Scoala Populara de Arta – Brasov, la clasa prof. Teodor Martinescu. 1970 – debuteaza pe scena cu trupa rock Zodiac.
1973 – activeaza in cadrul Cenaclului Dacia Felix din Centrul Universitar Brasov iar primele sale cantece folk (Trenul,Tinta intre bine si rau, “Sub scutul amurgului”) se bucura de un real succes in mediul studentesc
1975 – debut radio cu piesa Nalucile amintirilor 1976 – debut TV cu piesa “Oltule”
1976 – membru al Cenaclului “Flacara” pana in 1982
1983-1985 – membru al Cenaclului “Serbarile Scanteii Tineretului” Semneaza muzica spectacolelor “Tinerete fara batranete” de Eduard Covali – Teatrul Dramatic Brasov si “Caii liberi” – Teatrul Dramatic Targu Mures
Semneaza coloana sonora a spectacolului de muzica si poezie “Muntele dragostei” (alaturi de Leopoldina Balanuta ) la Teatrul Ion Creanga – Bucuresti – 1987 – 1989
Producator al Festivalului National – Concurs de muzica folk “Om Bun” incepand din 1991
Producator al Festivalului National – Concurs “Cantecul de dragoste ” in parteneriat cu Ministerul Culturii si Cultelor , Televiziunea Romana si Radio Romania Actualitati
Turnee in: China – 1986, Coreea – 1986, URSS – 1984, Germania – 1985, 1999, 2002 si 2003, Republica Moldova – 1990, 1993, 1996 si 2001, Canada – 1999 si 2001, SUA – 1996, 1999 si 2002, Suedia – 1996, Danemarca 2004, Anglia 2004-2005, Irlanda – 2004, Italia – 2005, Emiratele Arabe Unite – 2005, etc.
Realizator a emisiunii saptamanale la TVR – “Vanare de vant”, intre 1997-1999
Producator al emisiunii “Insula Copiilor” – la National TV
Semneaza genericele mai multor emisiuni radio si TV printre care: Omul chitara, Oameni de zapada respectiv Ceaiul de la ora 5, Insomniile Corinei, Cazuri si necazuri in dragoste,Vanare de vant,Arca Marinei,Personalul de Costinesti,Bun de tipar,Tunelul timpului,Multumesc,Ora fara catalog , “Ne vedem la TVR “, “E ora ta ”
Semneaza peste 300 de cantece declarate la UCMR – ADA.
Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania din 2002
Vicepresedinte al Departamentului pt. Cultura al P.S.D. din 2005
Membru supleant al Consiliului de Administratie al SOCIETATII ROMANE DE RADIODIFUZIUNE 2002-2006 Membru al Consiliului de Administratie al TVR – din 2007

Din decembrie 2008 deputat Parlamentul Romaniei
Vicepresedinte al Comisiei de Cultura , Arte,Mijloace de Informare in masa a Camerei Deputatilor – Parlamentul Romaniei Membru in Comisia UNESCO a Parlamentului Romaniei
Membru in Comisia ptr. Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 a Parlamentului Romaniei
PREZENTE FESTIVAL MAMAIA 1989 – Sectiunea Creatie cu piesa Libertate 1990 – Recital hors-concours 1997 – Sectiunea Creatie cu piesa Ochii iubirii 1998 – Sectiunea Creatie cu piesa Vin si eu 1999 – Sectiunea Creatie cu piesa Camasa cea de rai 2000 – Sectiunea Creatie cu piesa Ochii tai PREMII
Laureat Cantarea Romaniei – 1976 – 1982
Laureat al Festivalului National al Artei Studentesti (Premiul I – Sectiunea Folk) – 1974
Laureat al Festivalului Studentesc de Muzica Folk Primavara Baladelor – Bucuresti – 1975
Marele Premiu al Cenaclului Flacara 1979, ’80, ’81
Marele Premiu al Serbarilor Scanteii Tineretului 1983
Premiul al II-lea (creatie) la Festivalul International Garoafa rosie – Soci, 1984
Premiul special al Televiziunii Soci la Festivalul International Garoafa rosie – Soci, 1984
Laureat al Festivalului international Rotte Lieder – 1985
Premiul Criticii Muzicale din Romania – 1997
Premiul Radiodifuziunii Romane pe anul 1998 pentru muzica folk
Premiul Limba noastra acordat de Asociatia Culturala Ginta Latina din Chisinau – 1999
Premiul pentru intreaga activitate acordat de revista Actualitatea muzicala – 2000
Premii de excelenta in muzica folk acordate de organizatorii festivalurilor de la Chisinau – 1996, Slobozia – 1996, Tg. Jiu – 1997, Iasi – 1998, Radio Cluj – 1998, Reghin – 1999, Caracal – 2000, Calarasi – 2001, Bistrita – 2001
Premiul Radiodifuziunii Romane pentru cel mai bun album folk al anului 2001 – Conditia umana
Premiul Radiodifuziunii Romane pentru ‘Cel mai bun interpret folk al anului 2001
Premiul de onoare pentru intreaga activitate in slujba cantecului romanesc oferit de Ministerul Culturii – 2002
Meritul Cultural in grad de Cavaler, conferit de Presedintele Romaniei – 2004
HOBBY-URI istorie, sah

Articole similare

  • Nu sunt articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

6 + 7 =