La multi ani Stefan Banica

Stefan Banica cunoscut si ca Stefan Banica Jr s-a nascut pe 18 octombrie 1967 si este fiul celebrului actor Stefan Banica.

Tuesday, 18 October 2011

0 comentarii


Banica Junior a urmat cariera tatalui sau, dar pe langa actorie s-a dedicat si muzicii, fiind unul din cei mai iubiti si apreciati cantareti din Romania. In paralele activeaza ocazional si pe micile ecrane ca prezentator al unor emisiuni sau show-uri TV.

Stefan Banica e casatorit cu Andreea Marin impreuna cu care are o fetita pe Ana Violeta. Artistul are si un baiat, Radu Stefan, dintr-o casatorie anterioara.

Stefan Banica Jr a debutat ca actor la mijlocul anilor ’80 iar dintre rolurile care l-au adus in inima publicului le amintesc pe cele din Liceeni, Extemporal la dirigentie sau Liceeni rock’n’roll.

Ca muzician a lansat primul album in 1992 si se intitula „Un actor/ un rock’n’roll ”, urmat patru ani mai tarziu de “Te rock…frumos”

Filmografie
Ștefan Bănică (junior) în piesa de teatru “Revizorul”.
Eroii nu au vârstă – serial TV, regia M. Constantinescu, 1984 (rolul: Guriță)
Liceenii – regia Nicolae Corjos, 1986 (rolul: Mihai)
Extemporal la dirigenție – regia Nicolae Corjos, 1987 (rolul: Mihai)
O călătorie de neuitat – serial TV, regia Geo Saizescu, 1988 (rolul: Ion)
Liceenii rock`n roll – regia Nicolae Corjos, 1990 (rolul: Mihai)
Templul tăcerii – regia George Bușecan, 1992 (rolul: Alec)
Triunghiul morții – regia Sergiu Nicolaescu, 1998 (rolul: Franz)
Sexi harem Ada-Kaleh – regia Mircea Mureșan, 1999 (rolul: Gicu)
Proprietari de stele – regia Savel Stiopu, 1999 (rolul: Dan)
Băieți buni – serial TV, 2005 (rolul: Ciupanezu’)
Mașini (Cars) – regia John Lasseter, 2006 (rolul: Ramone – voce, versiunea în limba română)
Ho Ho Ho – regia Jesús del Cerro, 2009 (rolul: Ion/Moș Crăciun)

Discografie
Un actor, un rock’n’roll – Drăgan Music, 1992
Te rock frumos – Roton, 1996
Cel de acum – Media Pro Music, 2000
Doar un Craciun cu tine – Media Pro Music, 2000
De dragoste…in toate felurile – Media Services, 2001
In concert – Media Services, 2003
Zori de zi – Media Services, 2003, 2004, 2004
Numele tau cu Angela Ghiorghiu – Media Services, 2005
Duete + CD Numele tau – Media Services, 2005
Marile hituri (CD+DVD) – Cat Music, 2007
Impreuna – Roton, 2007, 2008
Un Craciun cu Stefan Banica- Media Pro Music, 2009
Super Love – 2010

Articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

9 + 2 =