La multi ani, Madonna

Azi, 16 august, celebra artista americana Madonna implineste varsta de 53 de ani.

Tuesday, 16 August 2011

0 comentarii


Madonna, pe numele ei real Madonna Louise Ciccone, s-a remarcat de-a lungul carierei ca actrita, antreprenor, compozitoare si cantareata.

Celebra artista s-a nascut in anul 1958 in Bay City, Michigan, iar in 1977 s-a mutat in New York pentru a incepe o cariera ca dansatoare. Sanse i-au suras mai tare si in 1983 a lansat albumul de debut. Au urmat mai apoi o serie de materiale ajunse istorice ce au sfidat in multe privinte standardele muzicale ale acelor vremuri, pozitionand-o pe Madonna pe un tron dedicat neconconventionalului.

Piese precum “Like a Virgin”, “Papa Don’t Preach”, “Like a Prayer”, “Vogue”, “Frozen”, “Music”, “Hung Up” sau “4 Minutes” au atins cele mai inalte locuri in topuri si au demonstrat de fiecare data polivalenta muzicala a Madonnei.

Primul pas facut de Madonna in lumea filmului a fost facut in 1979. Artista a castigat un premiu Golden Globe la categoria Best Actress in Motion Picture Musical or Comedy pentru rolul din “Evita” (1996) insa pentru restul rolurilor a primit critici aspre, chiar si o Zmeura de Aur pentru rolul din “Who’s that girl” (1987) si “Swept Away” (2002).

Polivalenta ei s-a remarcat serios si in viata profesionala, Madonna a activat de-a lungul timpului ca fashion designer, autor de carti pentru copii, regizor de film si producator. Pe scurt scurt, Lousie s-a dovedit a fi o adevarata businesswoman si un adevarat business!

A vandut peste 300 de milioane de materiale in intreaga lume, a fost trecuta in Guinness World Records ca fiind una dintre cele mai bine vandute artiste din istorie, recunoscuta de RIAA (Recording Industry Association of America) ca cea mai buna artista rock a secolului 20 si cea de-a doua cea mai bine vanduta artista in US, dupa Barbra Streisand, cu 64 de milioane de albume vandute.

Articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

5 + 8 =