Eugen, Gurita Cata & Ovi au format EMG

Au trecut multi ani de cand Eugen Mihaescu si Gabi „Gurita" Nicolau, concertau impreuna pe scena rock-ului autohton, intr-o componenta de „aur" a trupei Krypton.

Friday, 10 June 2011

0 comentarii


Albumele „Fara teama” si „Lanturile” au generat, intr-un timp-record, o multime de fani, iar vocea inconfundabila „marca Gurita” a asezat formatia Krypton pe un loc de frunte in ierarhia rockului de la noi din tara. Ecourile pozitive au aparut imediat dupa aparitia albumelor mentionate mai sus (de referinta pentru istoria formatiei), fiind urmate de zeci si zeci de concerte in tara.

Colectionarii de viniluri si vechii fani ai trupei Krypton au un motiv serios de bucurie: Gabi „Gurita” Nicolau revine, se-ntoarce „acasa”, adica pe scena ce i-a adus atata satisfactie de la sfarsitul anilor ’80 pana la mijlocul anilor ’90. Nu demult, Eugen Mihaescu i-a propus sa fie din nou impreuna, intr-un proiect structurat pe sonoritati de rock alternativ, si sub o noua titulatura, EMG. Iata ce ne-a spus Eugen: „Proiectul nostru are o reteta simpla, dar consistenta si cu siguranta, in mare parte, va fi digerata in primul rand de cunoscatori. El consta in piese mai vechi, coveruri (doar dupa… Krypton!), piese de referinta create impreuna intr-o perioada importanta a trupei Krypton: «Cheama-ma», «Am crezut in ochii tai», «Sunt doar un nor», «Incearca sa crezi», «Tatiana».

La care se adauga si melodii noi (in romana si engleza) compuse de mine in ultima vreme “. Gabi Nicolau a ti¬nut sa precizeze: „Ma reintorc cu mare incredere pe scena ce mi-a adus atatea satisfactii, in acea perioada frumoasa a vietii mele… Acum sunt tot alaturi de Eugen Mihaescu, probabil singurul chitarist & compozitor care a stiut sa scrie exact pe impostatia mea in timp ce eu m-am regasit in compozitiile semnate de el. Am aceeasi mare bucurie azi, in momentul reintoarcerii mele pe plan muzical si parca efervescenta asta am mai simtit-o acum multi ani, cand am intrat in Krypton”.

Acum trupa EMG repeta in draci, pregatind cantarile ce vor incepe la toamna. Eugen Mihaescu a continuat: „In prima parte a concertelor noastre vom canta vechi piese Krypton si piese noi EMG. In a doua parte a concertului nostru vom propune un afis «Tribute to Dan Andrei Aldea!», Aldea fiind singurul muzician-instrumentist roman care m-a influentat si mi-a creat un drum in cariera, un adevarat rege al alchimiei dintre feeling si virtuozitate. El este si ramane pentru mine si pentru «generatiile in blugi» un «Om Bun», «Un Calator prin Nouri», un… Everest! Consider ca prin realizarea proiectului EMG sa readucem in salile de concert o parte din generatiile de melomani – nostalgici, dar si o parte dintre tineri, familiarizati cu noile sonoritati. Pentru mine si colegii mei EMG e o revenire la o identitate dintr-un spatiu trecut, un pod intre «a fost odata» si «va urma», un back to the future”. EMG inseamna: Eugen Mihaescu – chitara solo, voce, Gabi „Gurita” Nicolau – solist vocal, Catalin „Mr. Slap Bass” Fotin – bass, Ovi „Vison Latason” Condrea – tobe. Citeste si Jurnalul.ro

Articole similare

  • Nu sunt articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

4 + 5 =