Cerbul de Aur nu se va organiza in 2011

Festivalul Internațional Cerbul de Aur de la Brașov, nu va fi organizat de Televiziunea Română nici în 2011 din lipsă de fonduri.

Monday, 7 March 2011

0 comentarii


După ce în 2010 festivalul a fost anulat pe ultima sută de metri, după schimbarea conducerii TVR, nici anul acesta Cerbul de Aur nu a fost cuprins în bugetul TVR pe 2011. Conducerea TVR a transmis că anul acesta Cerbul nu se ține din motive financiare.

Prima ediție a festivalului internațional Cerbul de Aur a fost organizată în anul 1968, la Teatrul din Brașov. Însă după doar patru ediții organizarea festivalului a fost sistat de regimul comunist.

După 20 de ani, festivalul se reia de această dată în Piața Sfatului din Brașov. Nume grele din show-biz-ul internațional precum Diana Ross, Rey Charles, Tom Jones, Kyle Minouge, Toto Cutugno, vin la Poalele Tâmpei pentru recitaluri extraordinare. Însă minunea nu ține decât 7 ani. În 1997, Cerbul se suspendă din motive financiare până în anul 2001 când TVR rebrănduiește festivalul și îl ține în viață doar patru ani până în 2005.

După o pauză de doi ani, Cerbul se reia în 2008 dar se oprește iar în 2009 când italianul Antonio Spadaccino câștigă trofeul. Anul trecut Cerbul trebuia organizat în perioada 1-6 septembrie la Brașov.

Lista artiștilor de talie internațională care au susținut recitaluri la Cerb după reluarea Cerbului în 2011, este impresionantă. În anul 2003, Ricky Martin onorează cu prezența festivalul și face ca piata Sfatului din Brașov să explodeze timp de 60 de minute cât a ținut recitalul superstarului portorican.

Festivalul Internațional cerbul de Aur este unul din cele mai mari festivaluri de interpretare din Europa, unii specialiști declarând că ar fi al doilea ca importanță și mărime după Eurovision.

Articole similare

  • Nu sunt articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

4 + 9 =