Alice Cooper, concert de groaza la Bucuresti

Alice Cooper a concertat aseara la Arenele Romane din Bucuresti, in fata a 2500 de persoane.

Wednesday, 15 June 2011

0 comentarii


Asa cum a promis inainte sa soseasca la Bucuresti, Alice Cooper a insirat cele mai bune hituri ale carierei sale in fata publicului din Capitala. O cariera ce insumeaza peste 4 decenii de activitate tumultoasa, 50 de milioane de albume vandute si titlul absolut de “cel mai celebru personaj negativ al muzicii rock”. La 63 de ani, Alice Cooper realizeaza uimitoare performanta de a electriza, cu piesele sale, dintre care unele vechi de aproape trei decenii, generatii foarte diferite de ascultatori.

In aplauzele fanilor, imbracati festiv, cu clasicul machiaj “corpsepaint”, Alice Cooper si-a facut aparitia pe scena la ora 21.00 pe acordurile piesei “Black Widow” de pe albumul “Welcome to My Nightmare”, unul dintre cele mai bine vandute discuri ale trupei.

De la inaltimea unei platforme sugerand treptele catre iad, el si-a salutat publicul, alaturi de chitaristii Damon Johnson, Steve Hunter si Tommy Henriksen, basistul Chuck Garric si tobosarul Glen Sobel. “Sunt cea mai buna trupa de muzicieni cu care am cantat vreodata”, afirma cu mandrie maestrul rockului macabru despre colegii sai de scena. Piesei din deschidere i-au urmat “Brutal Planet” de pe albumul omonim (2000), clasicele “I’m Eighteen”, “Under My Wheels”, “Billion Dollar Babies” si piesa care da titlul turneului international al lui Alice Cooper din acest an, “No More Mr. Nice Guy”.

“Hey Stoopid” a ridicat zeci de maini in aer. Hug, sarpele boa roman de 2 metri care a contribuit la succesul show-ului, a stat cuminte pe umerii lui Alice in momentul aparitiei sale pe scena (“Is It My Body”) fara a parea deranjat de blitzurile fanilor din primele randuri.

Nu a fost singurul as din recuzita. Traditionala camasa alba patata cu sange pe “I’ll Bite Your Face Off”, ukulele pe “Muscle of Love”, paparazzi “Rock Press” scapati de sub control pe scena….

Ritmul alert s-a indulcit intr-o nota blues pe “Only Women Bleed”, moment in care Alice a alunecat in spatiul efuziunilor quasi-sexuale cu un manechin blond si ravasit, un personaj clasic din “Wellcome to My Nightmare”.

Acelasi manechin ce avea sa sfarseasca aproape dezmembrat o piesa mai tarziu, pe “Cold Ethyl”, oda satirica adusa necrofiliei si una din piesele favorite ale lui Alice. Cooper si-a arborat camasa de forta insangerata pentru a elibera din creuzet Monstrul creat in laborator, o mascota inalta de aproape trei metri, pe “Feed My Frankenstein”.

“Poison” a fost momentul in care Arenele Romane au explodat, electrizant, in urale, pentru ca la finalul “Wicked Young Man” tensiunea sa creasca palpabil odata cu dezvaluirea celebrei ghilotine, element pe care Cooper il foloseste in majoritatatea showurilor sale. In ritm asurzitor de tobe, Alice Cooper (in varianta sa neo-nazista, cu sapca de piele si cravasa) a fost “decapitat”.

Capul sau a fost aratat inchizitorial multimii, pe acordurile “I Love The Dead”. “School’s Out”, impletita cu fragmente din coverul “Another Brick in The Wall” a fost ultima piesa din concert si l-a readus pe solist pe scena, in viata si nevatamat, imbracat in sacou si joben cu tinte, proclamand sus si tare de pe monitoare “We Don’t Need No Education”.

Celebrand sentimentul de inceput de vacanta pe care l-au resimtit toti cei prezenti, imense baloane colorate pline cu confetti au inundat ringul Arenelor Romane. La final, Cooper a revenit pe scena in aplauzele intregii audiente, pentru doua bisuri: “Elected”, fluturand drapelul tricolor, si “Fire”.

In culise, dupa spectacol, intreaga trupa a sarbatorit aniversarea chitaristului Steve Hunter (63 de ani), cu un cadou-surpriza, special pregatit pentru aceasta ocazie: un tort cu multa frisca, ciocolata si visine. Echipa de soc decoleaza astazi catre Weisman, Germania, urmatoarea destinatie pe harta turneului lor.

Articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

6 + 5 =