Adele le-a detronat pe Lady Gaga si pe Rihanna

Cu albumul sau "21", cel mai bine vandut in intreaga lume, cantareata Adele a oferit una dintre cele mai mari surprize ale anului 2011.

Friday, 30 December 2011

0 comentarii


Media Traffic a stabilit clasamentul celor mai bine vandute albume la nivel mondial. Primul loc a revenit, fara drept de apel, cantaretei Adele, cu “21”. Aparut in luna ianuarie, aceasta a doua incercare s-a vandut in 14.3 milioane de copii in intreaga lume. Albumul “19”, scos in 2008 si-a gasit 2.7 milioane de dolari, situandu-se pe pozitia a 7-a in acel an.

Medalia de argint a fost castigata de Lady Gaga, cu “Born This Way”. Albumul a fost vandut in 5.3 milioane de exemplare.

Locul trei al podiumului a revenit albumului “Christmas” de Michael Buble, aparut numai la sfarsitul lunii octombrie, dar vandut in 4 milioane de exemplare. O ascensiune asigurata de succesul de care s-a bucurat albumul cu precadere in Statele Unite si in Marea Britanie.

Pe pozitia a patru se afla Bruno Mars. Cu primul sau album „Doo Woops & Hooligans” el a sedus 3.8 milioane de ascultatori de pretutindeni din lume. Specialistii l-au catalogat pe Bruno Mars drept marea revelatie a anului 2011.

Rihanna se situeaza pe locul 5, cu 3.3 milioane de exemplare vandute in cursul acestui an.

Articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

5 + 2 =