8 mai, ultimul concert Damian Draghici

Se targe cortina, Damian Draghici a interpretat toate pertiturile sale la nai si se retrage cu fruntea sus, pentru ca simte ca si-a indeplinit toate ambitiile in muzica. Duminica, 8 mai, in cadrul concertului "Classical meets jazz", acesta va sustine ultimul sau concert alaturi de Nigel Kennedy.

Saturday, 7 May 2011

0 comentarii


In calitate de interpret la nai,Damian a cantat jazz alaturi de artisti ca Michel Camilo, Randy Brecker, Stanley Clarke, Arturo Sandoval, Chris Botti, Bob Mintzer, Russell Ferrante, Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Luciana Souza, fiind totodata creator si conducator al proiectului Damian & Brothers, ce a luat sfarsit in decembrie 2009.

Performanta muzicala si recunoasterea internationala de care se bucura artistul roman Damian Draghici s-a concretizat in cele 18 albume inregistrate si in castigarea prestigiosului premiu Grammy, in calitate de “guest artist” pe albumul “Winter solstice”- Paul Winter.

Damian Draghici a putut fi admirat pe scene internationale sau in alte contexte culturale in calitate de interpret de muzica populara sau de jazz la nai, precum si de compozitor de muzica de film.

Dintre multitudinea de instrumente la care canta Damian Draghici, naiul a reprezentat esenta expresiei sale artistice si instrumentul cu care a abordat muzica de jazz la cel mai inalt nivel, alaturi de artisti internationali de renume.

Despre faptul ca renunta la muzica, acesta declara: “Motivatia mea a fost doar o ambitie. Am analizat asta, n-a fost o decizie de moment.” In continuare, Damian se va implica intr-o companie a minoritatii din care face parte si de care este mandru.

Articole similare

  • Nu sunt articole similare

Fara Comentarii

Adaugati comentariu

5 + 4 =